A Csend Harcosai megszólalnak

2018. december 28. 15:05 - SFBlogger

Beszámoló: Karácsonyi adományozás és Évzáró 2018. 12. 22.

Kedves Barátaink!

Baráti Körünk fennállása óta, azaz öt éve gyűjt és juttat el Karácsony idején adományokat rászorulóknak saját indíttatásból, minden évben más és más közegben segítve. Jártunk így Sajókazán, Szolnokon, a Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott iskolában és a budapesti Mikulásgyárban is. A cél minden adományozó körút alkalmával az volt, hogy lehetőségeinkhez mérten szebbé tegyük azoknak az ünnepét is, akiknek Karácsony idején is nélkülözniük kell.

Ebben az évben Baráti Körünk két képviselője Derdák Tibor igazgató úrral egyeztetve újra a Sajókazán alapított, de jelenleg már Miskolcon működő Dr. Ámbédkar Iskolába juttatta el gyermek- és felnőtt ruhákból, játékokból, valamint különböző használati tárgyakból álló adományait 2018 december 22-én. A célpont azért is volt szimbolikus, mert öt évvel ezelőtt ennek az iskolának vittünk elsőként adományokat.

Miután a "szállítmányt" az iskolában kipakoltuk, ellátogattunk a közelben álló kollégiumba, ahol az ELTE két tanára épp befejezte a bent tartózkodó tanulók számára tartott angol nyelvű foglalkozást. Bennünket forró gyümölcsös teával és a tanulók és tanárok által közösen készített süteménnyel kínáltak.

Utánunk nem sokkal érkezett meg Orsós János tanár úr, aki körbevezetett minket a nemrégiben birtokba vett kollégiumépületben, beszámolt a közelmúlt eredményeiről és jövőbeni terveikről, de hamarosan búcsúznunk kellett, hogy időben visszaérjünk Budapestre.

Adományaink láthatóan jó helyre kerültek, nagy örömmel láttuk, hogy az iskola öt év alatt „kinőtte magát” és egyre több fiatalnak biztosít lehetőséget a továbbtanulásra, fejlődésre. A helyben megejtett gyors beszélgetésekből kiderült, hogy formaruhás hagyományőrzőinket az iskola mindig örömmel látja, a jövőben ez jó alapot, újabb lehetőséget teremthet a közös munkára.

Az adományozást követően Baráti Körünk tagsága Budapesten gyűlt össze, hogy egy-egy sör mellett megvitassuk 2018 tanulságait, élményeit, a jövőre vonatkozó terveket. A jó hangulatú találkozó során kézről-kézre jártak a Baráti Kör könyvtárának legújabb darabjai, a legújabban beszerzett gyűjteményi darabok és jó hangulatú társalgástól volt hangos az asztaltársaság. Az idei eredmények után, melyeket egy évértékelő cikkben hamarosan közlünk, újult erővel, nagy tervekkel vágunk neki 2019-nek azzal a céllal, hogy továbbra is hűen mutathassuk be a magyar katonai különleges erők, ejtőernyősök, mélységi- és csapatfelderítők 1938 és 1998 közti evolúcióját itthon és külföldön egyaránt!

48411900_1022182144649555_2429895086494973952_o.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felderitokblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2814519082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A Csend Harcosai megszólalnak
süti beállítások módosítása