A Csend Harcosai megszólalnak

2018. július 11. 09:44 - SFBlogger

Beszámoló: Voices for Peace – Az Easy Babies koncertje

Kedves Barátaink!

Nem titok, hogy Baráti Körünk tagjai szabad idejükben is szívesen járnak együtt olyan rendezvényekre, amik a hadtörténelem bizonyos aspektusait elevenítik fel különösen, ha ejtőernyősökről van szó. Előadások mellett tanulmányutakra és teljesítménytúrákra is örömmel járunk hagyományőrző egyenruhánkat viselve, ezzel is bemutatva, az általunk képviselt értékeket és kitolva fizikai, szellemi képességeink határait egyaránt. Ám van, amikor tisztán a szórakozásé a főszerep.

Éppen ezért volt nagy az öröm, amikor Kiss Dávid bajtársunk váratlanul két jegyet nyert az Easy Babies nevű formáció 2018. június 29-i budapesti koncertjére. A lánytrió az 1940-es évek amerikai szving-őrületére, azon belül is az Andrews Sisters nevű formáció dalaira építi műsorát, amit korhű, II. világháborús amerikai egyenruhák által ihletett ruhában adnak elő. A ruhák és a zenekar neve egyaránt tisztelgés a II. világháború egyik leghíresebb amerikai ejtőernyős alakulata, az 101. légiszállítású hadosztály 506. ejtőernyős gyalogezredének Easy százada előtt, akik 1944. június 6-tól egészen 1945 májusáig harcolták végig a nyugati front nagy csatáit és akikről „Az Elit Alakulat” címen nagy sikerű tíz részes sorozat is készült. Az ejtőernyős tematikát erősítették a színpadon elhelyezett korhű és korabeli relikviák, zászlók és dekorációk, amik valódi háborús időket idéző hangulatot kölcsönöztek a helyszínnek.

easy_babies_fb.jpgA színpadkép és a "bébik" is a múltat idézték

A történelmi háttér így adott volt, a műsor varázsát mégis a három lány tehetsége és csapatmunkája tette teljessé. Csak elképzelni tudjuk, mennyire komoly munka lehet a korhű ruhákban egyszerre táncolni és énekelni, hiszen (mindenki szerencséjére) mi ilyennel nem próbálkozunk… Hovatovább nem csak azt éreztük, hogy a lányok állják a sarat, de egyenesen élvezik az előadás minden percét. A belőlük áradó pozitív életérzés a 70 évvel ezelőtti angol nyelvű dallamokon is átérződött, teljessé téve a varázslatot. 

Nagy örömünkre nem csak mi döntöttünk úgy, hogy formaruhában látogatjuk meg a rendezvényt, több katonai hagyományőrző barátunkkal és egy veterán szolnoki 88-as katonával, Géczi zászlós úrral is összehozott minket az este, akik kitüntetéseiket büszkén viselve, díszegyenruhában élvezték az előadást, ezzel emelve az est fényét is. Nagy élmény volt látni a színpad előtt önfeledten táncoló párokat is, egy igazi időutazáson vehettünk részt az Ellátóház színpadánál.

36501673_1777912672254627_2073077432700633088_n.jpgVáratlan találkozás

A kiváló zene, a baráti közeg, a a múlt felidézése és a jövő tervezgetése együttesen csak úgy repítette az időt, így az egy órás koncert gyorsan elszállt. A lányokat természetesen vastaps fogadta, így egy ráadás számmal még megajándékoztak minket, de ezt követően az este hivatalosan is véget ért. Gyorsan egyeztettünk a következő találkozásról, ami remélhetőleg pont az Easy Babies következő koncertjére esik, ha nem hamarabb lesz. Gyors közös fotó két „Bébivel”, majd mi is élményekkel tele, feltöltődve indultunk haza, hogy felkészüljünk újabb feladatainkra.

36354263_1777912418921319_8132974703343042560_n.jpgHagyományőrzők csoportképe - a lányokkal készülteket már NAGYON várjuk! :-)

Hogy kinek ajánljuk ezt a hagyományőrző zenekart? Azoknak a katonai hagyományőrző bajtársaknak, akik szívesen töltenek el egy remek estét korhű egyenruhájukban baráti társaságban, azoknak, akiket magával ragadott a szving és a dzsessz világa, az 1940-es évek Amerikája és azoknak a katonáknak, akik szeretnék egy nekik, értük szóló tematikus koncerten jól érezni magukat. Velünk biztosan találkozhatnak ott!

Képek forrása:
- Géczi zászlós úr archívuma
- The Easy Babies facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felderitokblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2114105995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A Csend Harcosai megszólalnak
süti beállítások módosítása